Consells per a preparar la teva casa per al fred

Tot i que aquest any l’estiu s’ha allargat més del compte, ara sí, sembla que les temperatures comencen a baixar a Barcelona. I tu, ja tens la teva casa preparada per al fred? És hora de fer-ho! De la mateixa manera que cada any fem el canvi d’armari, també toca adaptar la nostra llar.

Si ho fem, aconseguirem dos objectius: per una banda, que la teva casa a Barcelona respiri molt més caliu i, per una altra, estalviar al màxim en el consum d’energia. Vols saber com? Agafa paper i boli. Avui a Apialia Ciudad Condal t’expliquem els millors consells per preparar-te pel fred:

1. Posa a punt els radiadors, caldera i termòstats

Abans de començar la temporada de calefacció, és important comprovar l’estat dels radiadors i que el seu funcionament sigui el correcte. També cal revisar la pressió de la caldera en fred i ajustar la temperatura. Així com assegurar-se que el termòstat funciona correctament, pujant la temperatura ambient i comprovant si es posa en funcionament.

2. La temperatura ideal

Segons l’Institut Català de l’Energia, la temperatura a casa hauria de ser d’uns 20-21 ºC. Així que, durant els mesos de fred, digues adeu a anar amb màniga curta per casa. Respectar aquesta temperatura, et pot fer estalviar fins a un 20% d’energia.

3. Fes un bon ús de la calefacció

Per treure el màxim partit a la calefacció de la nostra casa de Barcelona és important tenir en compte alguns consells. Per exemple, és important tancar els radiadors de les habitacions que no utilitzis o regular la temperatura de cada habitació instal·lant vàlvules termoestàtiques a cadascun. Un altre aspecte fonamental és no tapar els radiadors ni amb elements decoratius ni amb roba. Això fa que la calefacció hagi de fer més esforç per arribar a la temperatura indicada.

4. Revisa l’aïllament de portes i finestres

Les portes i les finestres de casa nostra són els punts que més poden deixar passar l’entrada d’aire de l’exterior. En quant a les finestres, observa l’estat dels borlets i canvia’ls, si cal. Pel que fa a les portes, principalment la de la cuina i el balcó, caldria posar-hi uns rivets a sota per evitar l’entrada de fred.

5. Aprofita la llum solar

Deixar que el sol entri a casa és la manera d’escalfar més natural i econòmica. Cal jugar amb les persianes. Tenir-les aixecades quan toqui el sol directe a qualsevol habitació. I cap avall quan el sol marxa, perquè la fredor del vespre no entri a casa.

6. La decoració també aïlla

És hora de treure catifes i cortines de colors foscos que absorbeixin les radiacions solars. Això t’ajudarà a mantenir la temperatura perfecta a casa. Les cortines tenen un paper fonamental, sobretot si són gruixudes i llargues fins al terra.

No hi ha res millor que el caliu de la teva llar.

Som Apialia Ciudad Condal.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *